Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

''Nα τιμωρούνται τα ελλειμματικά κράτη'' Η Μέρκελ διεκδικεί νέα συνθήκη για την Ε.Ε.

σχόλιο: Πλεονασματικό κράτος σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο ή κάποια άλλα κράτη που έχουν ελλείμματα τα οποία ''θρέφουν'' τα πλεονάσματα του. Για να πάψουν να υπάρχουν ελλειμματική κράτη , όπως η Ελλάδα , η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία κ.λ.π θα πρέπει η Γερμανία να πάψει να έχει πλεονάσματα, δηλαδή να συρρικνώσει την οικονομία της, πράγμα που δεν διατίθεται να κάνει.  Πλεονασματικές χώρες χωρίς ελλειμματικές τριγύρω να τις στηρίζουν ΔΕΝ υπήρξαν ποτέ, ούτε είναι δυνατόν να υπάρξουν, είναι απλά μαθηματικά. Αν η Γερμανία ενδιαφέρεται για τις ελλειμματικές χώρες ας μην τις υποχρεώνει να αγοράζουν τους πολεμικούς εξοπλισμούς που η ίδια παράγει. Μόνο έτσι μειώνονται τα ελλείμματα, αλλά δυστυχώς έτσι θα μειωθούν και τα δικά της πλεονάσματα... Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ' αυτή τη ζωή...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα επιβλέπει τους προϋπολογισμούς των κρατών

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διεκδικεί μία νέα συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσπαθεί να πείσει τους εταίρους της, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να προωθήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», αναφέρει το περιοδικό που διευκρινίζει πως η καγκελάριος επιθυμεί «οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να πραγματοποιήσουν μια σύνοδο για να θέσουν νέες νομικές βάσεις για την ΕΕ».

Σύμφωνα με το Spiegel, «ο σύμβουλος της καγκελαρίου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ, διεξήγαγε συζητήσεις γύρω από το σχέδιο αυτό στις Βρυξέλλες».

«Μια ημερομηνία για μια τέτοια συνάντηση αναμένεται να καθοριστεί στη διάρκεια μιας συνάντησης κατά τη σύνοδο κορυφής που προβλέπεται το Δεκέμβριο», αναφέρει ακόμη το περιοδικό, σύμφωνα με το οποίο μία από τις ιδέες που προωθεί το Βερολίνο θα συνδέεται με το ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο θα μπορούσε «για παράδειγμα να αποκτήσει το δικαίωμα να επιβλέπει τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών και να τιμωρεί όσους δημιουργούν ελλείμματα».

Όμως, πάντα σύμφωνα με το περιοδικό, «η πρόταση δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στα περισσότερα κράτη-μέλη».

















πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου