Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεμος ανακοινώσεων για το Zubr


Την έντονη αντίδραση της Χρυσής Αυγής προκάλεσε η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το θέμα του πλωτού ταχείας μεταφοράς «ΚΕΡΚΥΡΑ» (αερόστρωμνο αποβατικό τύπου Zubr), στο οποίο είχε εκδηλωθεί φωτιά στις 30 Ιουλίου στον ναύσταθμο Αμφιάλης.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο πλοίο και, σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά «εγείρουν εύλογες και ισχυρότατες υποψίες για εσκεμμένη δολιοφθορά».

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει στις αρχές Αυγούστου ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του κόμματος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, στην απάντησή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι δεν έχει χρήματα να επισκευάσει το Zubr και παράλληλα γνωστοποιεί πως δεν έχει υπογράψει ούτε συμφωνία τεχνικής υποστήριξης.

«Το υψηλό κόστος παροχής υπηρεσιών κι ανταλλακτικών, μη υποστηριζόμενο από το λειτουργικό προϋπολογισμό, δεδομένης της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης και των περιορισμένων διαθεσίμων πιστώσεων, καθιστά δυσχερή την άμεση ικανοποίηση των επισκευαστικών αναγκών των συγκεκριμένων πλοίων... Τέλος, κατά τον χρόνο παραλαβής των ΠΤΜ (μέχρι το 2004), δεν υπεγράφη διακρατική συμφωνία τεχνικής υποστήριξης με τη Ρωσία ή με άλλες χώρες, ενώ οι παρούσες οικονομικές συγκυρίες δεν επιτρέπουν τη σύναψη τέτοιας συμφωνίας στην προκειμένη χρονική στιγμή» αναφέρει στην απάντησή του το υπουργείο, ενώ, για τα αίτια και τις συνθήκες της πυρκαγιάς, σημειώνει ότι ακόμη διερευνώνται.

Με αφορμή την απάντηση του ΥΠΕΘΑ, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «κυνική ομολογία τόσο της προχειρότητας και του τυχοδιωκτισμού με τον οποίο συνάπτονταν και συνάπτονται, δυστυχώς ακόμη, οι συμβάσεις προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού, όσο και του γεγονότος ότι, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η τροϊκανή συγκυβέρνηση μειώνει δραματικά την αμυντική ικανότητα της χώρας».

















πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου